19 oktober 2009

Uppväxt á la SH

Det finns inget mysigare än att sitta vid datorn, lyssna på musik och vara på IRC. Stämningen är alltid på topp, utom några små familjegnabb då och då. För det är just vad vi är, en stor och lycklig SH-familj. Är man en gång en del av familjen så slutar man aldrig vara det. Om man så försvinner iväg i några år så spelar det ingen roll, det finns ingenstans man är mer välkommen tillbaka till än SH. Det är underbart den där känslan av gemenskap som alltid finns där som en tryggande vik i ett virvlande hav. Precis som vilken familj som helst så går vi igenom mycket tillsammans, man växer med åren, blir mer rakryggade och stolta.

Allt börjar som en liten newbie som på något sätt lyckats leta sig fram till denna sida kallad Svenska Hogwarts. Google är väl det sätt som de flesta använt, andra har letat sig hit tack vare reklam på någon annan sida. Andra, som jag, blir tipsade av folk som redan är medlemmar och som berättat om hur underbart det är på SH, att man går miste om något som kan komma att bli till stor betydelse i ens liv. Så fort man öppnat portarna och förmår sig själv att skriva det där första inlägget i Förstaårselever häråt så får man genast ett stort och varmt välkomnande som gör att man genast inser att detta är en trevlig plats. Trots hot om bitande från läskiga oldies ifall man inte trivs, så förstår man att det inte är någon risk, för man trivs redan som fisken i vattnet, och kommer därför inte behöva bli biten, utan de enda som blir bitna är alla de där kanelbullarna som man får i stora lass så fort man läst FAQ.

Snart får man ens första karaktär och tar sig in rollspelsvärlden. Undersöker alla skrymslen och vrår på Hogwarts i sin karaktärs förklädnad. Det är inte utan anledning som mångas första karaktärer liknar spelarna, för allas största dröm är väl självklart att själv få vara där på Hogwarts och trolla, leta lönngångar och flyga omkring på kvastar högt uppe i luften. När nu det inte riktigt är möjligt så funkar ens kopia lika bra.

Månaderna går och man inser mer och mer hur mycket man älskar SH och hur stor del det har fått i ens liv. Karaktärer blir allt mer självständiga, man märker karaktärsdrag man inte kunnat ana fanns i dem från början. Man spelar massvis med spel där ens karaktär blir allt mer inblandad i komplicerade intriger som man själv inte skulle vilja vara med om, men det är väldigt roligt att spela på, för man inser snart att plåga sina karaktärer är en rätt rolig hobby.

Det tar inte många månader för en newbie att gå över till att istället skämmas över sina dumma frågor och konstiga saker som man gjort när man var ny. Men trots alla dessa saker som man tycker sig kunnat ha gjort bättre, så kan man inte låta bli att le åt sina SH-minnen. Åren går och man kan inte låta bli att fortsätta älska denna sida som alltid har vaknat på rätt sida. IRC-loggar blir ens käraste ägodel, ens karaktärer är som en del av en själv där de sitter bredvid en i klassrummen och reagerar på saker som folk runt omkring en gör.

Allt fler elever och lärare kommer till på ens egna karaktärlista. Man kan inte få nog, utan vill hela tiden skapa fler roliga karaktärer att spela i den underbara magivärlden. Mer och mer intrasslade och mer och mer beroende av andra karaktärer, vilket gör att man inte längre tar sig upp lika snabbt som man gjorde i början, men livet som SH:are är ändå underbart, för det är inte att få upp eleverna som är viktigast, utan att få spela de där speciella spelen, de där speciella händelserna, som man sedan går och tänker på i flera dagar och inte kan låta bli att le åt varje gång det kommer i ens tankar.

Det är på så vis som en SH:are växer upp, från en nervös liten newbie till en självsäker och SH-van oldie.

6 kommentarer:

Vaniljtea sa...

Åh, vad fint skrivet! Precis så känner man ju ♥

Caileh sa...

Så väldigt sant, och du skriver så fint att jag får lust att krama alla jag ser eller något sådant. <3

Traxy sa...

Awww. Blir så glad av att läsa det du skrev! :D <3

Liz sa...

det stämde precis! underbart skrivet (y) <3

Kyashi sa...

Naw, tack! <3

Friggo sa...

Åhh, vad gulligt :)<3

Related Posts with Thumbnails